FANtv-nl-logo-mobile

Ant Movie Catalog: Beheren van je filmverzameling

Dvd's, videobanden, maar ook films op je computer, je kunt ze beheren met het Ant Movie Catalog. Dit gratis programma maakt handig gebruik van alle informatie die er over speelfilms op internet staat.


   Ant Movie Catalog is een gratis open source programma voor het beheren van je filmcollectie. Het programma is geschikt voor het managen van dvd's en videobanden, maar ook gedownloade films die op een computer of externe harde schijf staan, kunnen met deze software in kaart worden gebracht.

Het is in feite een kaartenbak waarin alle mogelijke gegevens kunnen worden bijgehouden. Algemene informatie zoals titelgegevens, acteurs en een beschrijving van het verhaal hoeven niet handmatig te worden ingetikt. Deze kunnen van internet worden gehaald via scripts die de gegevens van filmsites en dvd-winkels filteren. Van meer dan 100 websites worden de benodigde scripts meegeleverd,  variërend van de All Movie Database tot Amazon.com en van Moviecovers tot het Nederlandstalige Moviemeter.nl.
Eventueel kun je zelf nog scripts van andere filmsites toevoegen en kun je scripts van sites die je niet gebruikt verwijderen (dat maakt het wat overzichtelijker). Alle beschikbare informatie van een site waarvan je het script gebruikt wordt toegevoegd. Zelfs de hoesafbeelding van de betreffende film wordt bij de gegevens geplaatst.

  


Leuk is ook de zoekfunctie die ervoor zorgt dat je heel snel reviews kunt opvragen van films uit de kaartenbak, en ook aan een module voor het uitlenen van films is gedacht. Ook handig: een exportfunctie naar HTML, zodat je je filmverzameling op internet kunt zetten. Kortom een uitgebreid en nuttig programma voor iedereen die zijn filmverzameling digitaal wil beheren.  


Door een taalmodule is Ant Movie Catalog op de Nederlandse taal in te stellen, al blijkt dat in de praktijk een mengelmoes van Nederlands en Engels te zijn.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl