FANtv-nl-logo-mobile

FreePOPs. Webmail gebruiken via je mailprogramma

Hotmail, Gmail, Lycos Mail: alle webmail is gewoon in Outlook Express of een ander mailprogramma te lezen. Gratis. Met FreePOPs.  

Webmail kan handig zijn. Vanaf iedere computer kun je je mail bereiken, lezen en berichten sturen. Je mail op een pc in een mailprogramma beheren heeft echter ook zijn voordelen. Je kunt sneller door je mail heenbladeren en alle verzonden en ontvangen berichten zijn ook zonder internetverbinding beschikbaar. Veel mensen geven er dan ook de voorkeur aan hun mail in Outlook, Pegasus of Thunderbird te lezen en te beheren.


Hiervoor is POP-ondersteuning nodig. Providers bieden deze meestal wel. Bij de meeste externe (gratis) mailbox-aanbieders ligt dat echter anders. Wie bijvoorbeeld zijn Hotmail of Yahoo Mail via POP naar zijn computer wil halen moet daarvoor betalen.


Het programma FreePOPs is dan een oplossing. Dit open source programma plaatst een POP-server op je  computer die een verbinding maakt tussen je webmail en het mailprogramma op je pc. Zo kun je bijvoorbeeld via Outlook Express je webmail lezen. Of de webmailaanbieder dat nu ondersteunt of niet.
Om dit te bereiken moet je in je mailprogramma als inkomende mailserver Localhost opgeven met poortnummer 2000. Als gebruikersnaam stel je het betreffende mailadres is (bijv. ) . Daarnaast moet FreePOPs op je computer draaien. Een snelkoppeling naar dit programma kun je in de groep "Opstarten" van het Windows Start-menu zetten, zodat FreePOPs altijd actief is.

  


Hoe je FreePOPs in jouw mailprogramma instelt kun je vinden in de installatie instructies op de website.FreePOPs kan met behulp van een plugin geschikt gemaakt worden voor iedere POP-mail aanbieder. Van de bekende (internationale) mailaanbieders zijn deze plugins al beschikbaar en in het programma opgenomen. Het gaat om circa 400 maildomeinen waaronder die van Hotmail, Gmail, Yahoo, Lycos, Netscape en Mail.com. FreePOPs werkt met alle bekende mailprogramma's.

Vergelijkbare artikelen