FANtv-nl-logo-mobile

Password Recovery. Kijken achter de sterretjes

Je ziet sterretje waar een wachtwoord hoort te staan. Veilig... dacht je. Met passord recovery software kun je de tekst achter de sterretjes zichtbaar maken. Deze software is vrij te downloaden.

Het Windows besturingssysteem geeft je de mogelijkheid om een wachtwoord te bewaren, zodat je deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te typen. Reuze handig, het scheelt tijd, en het zorgt ervoor dat je je wachtwoord eigenlijk niet hoeft te onthouden.

Maar dit laatste maakt ook gemakzuchtig, want het komt regelmatig voor dat je je wachtwoord toch nodig hebt. Omdat je het inbelwachtwoord van je provider in een mailprogramma wilt invoeren bijvoorbeeld, of omdat je op een andere computer toegang wil krijgen tot een bepaalde website. En dan kan je ineens een probleem hebben, want wat was het wachtwoord ook alweer?Wat staat er achter die sterretjes?  Gelukkig, is er een oplossing. Geen computerprobleem of een handige jongen schrijft wel een programma wat dit oplost. Zo zijn er programma's als 007 Password Recovery, SC-PassUnleash  en Password Unmask waarmee je je je wachtwoord achter de sterretjes vandaan kan toveren. Een populair gratis programma dat dit kan is Snadboy's Revelation. Ook het veel uitgebreidere programma SIW (Systeem Informatie for Windows) kent zo'n module.

 

Het gebruik is eenvoudig, wil je je wachtwoord weten dan start je bijvoorbeeld het "password recovery" programma, Je pakt de sleutel en sleept deze naar de sterretjes. En zie hier, het geheime wachtwoord is ineens niet meer zo geheim.
 


Wachtwoorden van Office bestanden
Vergelijkbare programmaatjes zijn er in omloop om bijvoorbeeld Word documenten van hun wachtwoord te ontdoen. Niet zo'n veilig idee als je bij vertrouwelijke documenten op wachtwoorden vertrouwd, maar reuze handig als het je eigen geheugen is die je in de steek heeft gelaten. Deze vind je bij websites als Lostpassword.com en Accentsoft.

Vergelijkbare artikelen