FANtv-nl-logo-mobile

Als je een opstartdisk nodig hebt

Je hebt een PC-storing waardoor je PC niet meer wil opstarten. Opstarten van diskette of cd is de enige redding, maar natuurlijk heb je nooit een opstart-disk gemaakt, wat nu?

Ga dan op zoek naar een andere computer. Hiermee kun je namelijk naar de website Bootdisk.com surfen, en daar vind je alles om de geschikte opstartdisk  te maken. Of het nu voor Dos, Windows of Linux is, hier vind je de juiste bootdisk. Inclusief de cd-rom drivers zodat je na het opstarten eventueel het besturingssysteem van cd kunt installeren.

 

 

Je download een EXE bestand. Als je dit programma start wordt er gevraagd een lege diskette of cd in het station aan te brengen, vervolgens wordt deze schijf voorzien van alle bestanden die nodig zijn om op te starten.

Deze diskette of cd kun je dan gebruiken om je gecrashte PC weer te leven te brengen of om een lege PC op te starten om vervolgens een besturingssysteem te installeren. Op Bootdisk.com vind je naast opstartbestanden nog veel meer systeembestanden, utitities, tips en handleidingen. Een prima site dus in geval van computerproblemen.

Tags: opstarten,, systeembeheer