FANtv-nl-logo-mobile

Een eigen postkantoor

PostCast Server is een gratis smtp-server die op iedere Windows-pc kan draaien. Zo verstuur je je e-mail zonder tussenkomst van de mailserver van de provider.   Voor e-mail maak je gebruik van twee mailservers bij je provider, een pop-server voor de inkomende mail en een smtp-server voor de mail die je verstuurd. De rol van de smtp-server kan ook door je computer zelf worden overgenomen zodat je niet meer afhankelijk bent van je provider.  Je kunt dan gewoon mailen als de mailserver van je provider met een storing te kampen heeft, en het verzenden gaat een stuk sneller. 


PostCast Server is een gratis smtp-server voor Windows-pc's. Je kunt de berichten in dit programma intikken maar PostCast Server werkt ook samen met alle bekende e-mail programma's. Vooral voor het sturen van nieuwsbrieven en mailings is het programma heel geschikt. Het versturen van grote mailings gaat veel sneller dan als je dit via je provider laat lopen, mede omdat het programma twintig mails tegelijkertijd kan versturen. Je kan precies bepalen wanneer de smtp-server de mail verstuurd, bijvoorbeeld 's nachts.
Ook voor kleinschaliger mailgebruik heeft een eigen smtp-server zijn voordelen. Je hebt meer controle over de e-mail, met name op e-mail die niet afgeleverd kan worden. Ook is een smtp-server handig als je een provider hebt die geen e-mail aanbiedt (zoals KPN Direct ADSL).

Vergelijkbare artikelen