FANtv-nl-logo-mobile

ratDVD. Een dvd met alle extra's comprimeren

Normaal verlies je bij het comprimeren van dvd-speelfilms alle extra's. Met ratDVD is dat echter niet het geval. Zo kunnen exacte kopieën van films via internet worden uitgewisseld en als backup worden opgeslagen.

Als een dvd via een nieuwsgroep of via één van de vele p2p-programma's als download wordt aangeboden is dat vaak in het xvid of divx-formaat. 

   

Bestanden in deze gecomprimeerde formaten zijn een stuk kleiner dan de ongecomprimeerde dvd-image die vaak meer dan 4,5 GB aan ruimte inneemt.

Omzetten naar deze formaten maakt de film vier keer kleiner zodat hij door anderen een stuk makkelijker te downloaden is en veel minder ruimte inneemt op de harde schijf van je computer.

Nadeel is echter dat alleen de film zelf behouden blijft. Alle extra's zoals het dvd-menu, de commentaren, deleted scenes en de keuze tussen verschillende beeldformaten gaan verloren.


Ratdvd is een nieuw compressieformaat voor videobeelden die dat nadeel niet heeft. Een volledige dvd is te comprimeren tot een bestandsgrootte tussen de 1 en 2 gigabyte zonder dat de extra's verloren gaan.

  

De films zijn inclusief alle toeters en bellen op de pc te bekijken, en als je een dvd brandt is dat een exacte kopie van het origineel. Opvallend is dat de compressie niet of nauwelijks ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Een nadeel van een nieuw compressieformaat is dat niet iedereen de bestanden kan afspelen. Toch is dat niet zo ingewikkeld. Samen met ratDVD worden ook de benodigde codecs geïnstalleerd. Op een pc waarop het programma staat kan de video daarom gewoon in de Windows Media Player of een andere mediaspeler worden afgespeeld. 

 

 

Meer informatie:

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl