FANtv-nl-logo-mobile

Foxie dicht het gat tussen IE en Firefox

De Firefox-browser biedt aanmerkelijk meer mogelijkheden die Internet Explorer mist. Via de Foxie-plugin krijg je in IE toch de beschikking over de meeste van deze missende functies.   

Nog maar kort geleden had Microsoft met zijn Internet Explorer bijna 100% marktaandel op de browsermarkt. Concurrende browsers als Opera en Mozilla kwamen er eenvoudigweg niet meer aan te pas. Maar toen kwam Firefox.


Terwijl Internet Explorer de laatste jaren nauwelijks verbeterd is, kwam Firefox aanzetten met een groot aantal functies waarop de gebruikers met smart zaten te wachten. Simpele zaken als het openen van meerdere websites in één programmascherm via tabbladen en het blokkeren van popups waren in Firefox wel geregeld, en ook de veiligheid bleek een stuk beter geregeld. Microsoft moet opschieten met de nieuwe Internet Explorer want iedere week dat het langer duurt verliest men marktaandeel aan de nieuwe browser.


Toch is overstappen naar Firefox niet strikt noodzakelijk voor mensen die Internet Explorer graag willen blijven gebruiken maar toch van de voordelen van Firefox willen profiteren. Foxie is een plugin die het gat tussen beide browsers kan opvullen. Foxie bestaat uit 12 onderdelen die je apart kunt aan- en uitzetten.


Naast de eerder genoemde tabbladen waarmee je binnen één programmasessie meerdere websites kunt openen waartussen je vervolgens heen en weer kunt schakelen, bevat de plugin ondermeer een adblocker. Deze module doet veel meer dan alleen popups blokkeren. Ook banners, flash en tekstadvertenties kunnen worden tegengehouden.


Handig zijn ook de groupmarks. Dit zijn bookmarks die bestaan uit een lijstje websites die je met één klik kunt openen. Dit is heel nuttig als je bijvoorbeeld regelmatig meerdere nieuwssites raadpleegt.


Zoals al eerder gezegd is ook aan de veiligheid gedacht. Foxie biedt een firewall, bescherming tegen spyware en adware, en een "privacy-shield" dat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk informatie door de browser wordt doorgegeven aan de websites die je bezoekt.


Op de Foxie website vind je een volledig overzicht van de diverse functies.

Vergelijkbare artikelen