FANtv-nl-logo-mobile

Een virtueel netwerk via internet

Met LogMeIn Hamachi zet je via internet een netwerk op. Meerdere computers, die verspreid over de hele wereld kunnen staan, zijn te bedienen of ze met z'n allen op een besloten netwerk zijn aangesloten.
Bestanden delen en remote beheer
De gegevensuitwisseling tussen de computers verloopt op een veilige versleutelde manier.  Op het zo gemaakte netwerk zijn tal van netwerkfuncties mogelijk. Remote beheer bijvoorbeeld, waarbij je de bediening van een andere pc in het netwerk overneemt. Of het delen van mappen en bestanden.


Multiplayer gamen
Ook het spelen van multiplayer LAN-games is een optie. Doordat er een lokaal netwerk geïmiteerd wordt is het zelfs mogelijk multiplayergames via internet te spelen die normaal alleen via een lokaal netwerk werken. Multiplayer gamen is dan ook de meest gebruikte niet-zakelijke toepassing van Hamachi.Een gamenetwerk met LogMeIn Hamachi
Je kunt met een groep vrienden zelf een netwerkje opzetten, maar op internet zijn ook de namen en wachtwoorden te vinden van diverse openbare spelnetwerkjes te vinden. Houdt er wel rekening mee dat je als je via Hamachi op zo'n netwerk inlogt, je de andere gebruikers toegang geeft tot eventuele gedeelde mappen op je pc. Scherm deze dus af met een wachtwoord of deel geen bestanden.


Eenvoudig in het gebruik
Hamachi werkt verbluffend simpel. Één persoon start een netwerk onder een bepaalde naam, en anderen - die over het benodigde wachtwoord beschikken - kunnen daarop inloggen. Er worden peer to peer verbindingen gelegd die geen hinder ondervinden van routers, gateways en firewalls die ze onderweg tegenkomen.

   Via een taalmodule is het programma zelfs Nederlandstalig. Een aanrader!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl