FANtv-nl-logo-mobile

SIW, alle informatie over je computer

SIW is een tool die alle mogelijke systeeminformatie en instellingen van je Windows-systeem in beeld brengt. Zelfs wachtwoorden en serienummers (CD keys) worden verklikt door het programma.  

Dit freeware-programma toont in een boomstructuur alle informatie over het besturingssysteem, de geinstalleerde software en de aanwezige hardware. Al deze informatie kan alleen bekeken worden. SIW (System Information for Windows) gebruik je alleen om problemen op te sporen of om benodigde informatie te verzamelen. Aanpassingen kun je niet doen. Het voordeel is dat je met SIW geen schade kunt aanrichten.


De informatievoorziening is uitstekend geregeld. Tal van metertjes en grafieken geven je inzicht in de belasting van ondermeer de processor, het geheugen en het netwerkverkeer. Verder krijg je een duidelijk inzicht in de programma's, bestanden, poorten en drivers die op een bepaald moment worden gebruikt.


Wachtwoorden zichtbaar maken
Bijzonder is de functie "Eureka!". Hiermee kun je een wachtwoord opvragen. Je gaat bijvoorbeeld naar Hotmail, activeert via Eureka! een vergrootglas die die over het wachtwoord-veld van Hotmail beweegt. Het achter de sterretjes verborgen wachtwoord wordt vervolgens in een apart venster getoond. Een handige functie voor als je een wachtwoord vergeten bent, maar kijk uit voor andere gebruikers die je computer gebruiken!Het is onvoorstelbaar hoeveel informatie SIW boven tafel tovert. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is op te vragen, of het nu over hardware, software of een netwerk gaat. Het programma is dan ook echt aan te raden als een uitbreiding op Windows.


Klein en zonder installatie te gebruiken
SIW is zo klein dat het op een diskette past, en dus ook op een memorystick of cd. Daarnaast hoef je het niet te installeren om te gebruiken. Dat betekent dat je het bij je kunt dragen om op iedere pc te gebruiken. Ideaal voor systeembeheerders en handige neefjes.


Hieronder vind je tot slot een opsomming van de belangrijkste mogelijkheden van SIW:


Software: Operating System, Geïnstalleerde Software en Hotfixes, Processen, Services, Users, Open Files, System Uptime, Geïnstalleerde Codecs, Software Licenties (Product Keys / Serial Numbers / CD Key).
Hardware: Moederbord, Sensors, BIOS, CPU, chipset, PCI/AGP, USB en ISA/PnP Devices, Memory, Videokaart, Monitor, Disk Drives, CD/DVD Devices, SCSI Devices, S.M.A.R.T., Poorten, Printers.
Netwerk: Netwerk kaarten, Netwerk Delen, Actieve Netwerk Verbindingen, Open Poorten.
Tools: Password Recovery, Wachtwoorden achter sterren tonen, MAC Address Changer, Monitor Test, Shutdown / Restart.
Real-time monitors: CPU, Geheugen, Page File usage en Netwerkverkeer

Vergelijkbare artikelen