FANtv-nl-logo-mobile

Mail organiseren met SNARF

Microsoft heeft een gratis tool beschikbaar gesteld voor mensen die overspoeld worden met e-mail. Het sorteert je mail in volgorde van belangrijkheid.   

Het programma heeft de naam SNARF gekregen. De naam is gebaseerd op een hond. De software moet mail herkennen zoals een hond de vrienden van zijn baas van onbekende weet te onderscheiden. SNARF werkt voorlopig alleen samen met Outlook over MAPI. Dit is bij bedrijven de meest gebruikte mailtoepassing, maar wordt zelden door thuisgebruikers gebruikt. 


De eerste keer dat je SNARF start indexeert en analyseert de software alle mail in je mailprogramma. Daarna krijg je alle mail in een driedelig scherm te zien. Het eerste deel bevat alle recente  (ongelezen) e-mail die direct aan jou is gestuurd. Het tweede gedeelte bevat alle mails die naar meerdere personenen zijn verstuurd, en in het derde gedeelte bevat groepsmail zoals nieuwsbrieven.
Alle mail kun je vervolgens op tal van manieren sorteren. Een klik op een naam geeft je meteen een lijst van alle e-mail van deze persoon. Er is ook een functie om alle berichten in een thread (een complete bij elkaar horende mailcorrespondentie) bij elkaar zetten in 1 venster. Ook kun je de mail sorteren op belangrijkheid. Het programma probeert de belangrijkheid zelf te bepalen aan de hand van de eerdere correspondentie. Iemand die vaker mailt, en zelf ook teruggemaild wordt is kennelijk een bekende, en zijn mail wordt als belangrijk aangemerkt.


Natuurlijk is dit slechts ten dele waar. Je kunt met een vriend of vriendin dagelijks talloze mailtjes uitwisselen met kletspraat, maar zijn of haar mail zal een stuk lagere prioriteit hebben dan die van een klant die op een belangrijke offerte reageert. SNARF ziet dit nog niet in, en zal de mail van de vriend(in) kwispelend bovenaan zetten. Er valt dus nog veel te verbeteren aan het programma. O.a. een functie om zelf prioriteiten aan personen toe te kennen is nog in de maak.

   Microsoft ziet wel brood in SNARF, want de software zal waarschijnlijk in de toekomst in Outlook opgenomen gaan worden.

Vergelijkbare artikelen