FANtv-nl-logo-mobile

Gratis BitDefender anti-virussoftware

BitDefender Free Edition is een gratis virusscanner die vrijwel alle virussen kan vinden en meestal ook kan verwijderen.    

Helaas biedt dit Roemeense anti-virusprogramma geen permanente beveiliging in de vorm van het continue op de achtergrond bewaken van je systeem. De Free Edition gaat alleen op verzoek op jacht naar virussen. Wel kun je in de scheduler invullen dat je dagelijks een automatische controle op virussen wilt uitvoeren. Wil je echter een programma dat alarm slaat zodra een virus zich op je computer wil nestelen dan zal je een uitgebreidere versie van Bitdefender moeten aanschaffen. Je kunt echter ook uitwijken naar het gratis Free Edition van AVG dat deze bescherming wel biedt.


Bitdefender is na installatie altijd op te roepen via de rechtermuisknop. Op deze manier kun je bestanden op virussen scannen voordat je ze installeert. Een ander sterk punt is de automatische updatefunctie de de nieuwste virusdefinities automatisch van internet haalt.


Conclusie
De gratis versie van Bitdefender is in principe een goede scanner, maar we missen de permanente beveiliging. Voor een optimale beveiliging geven we daarom de voorkeur aan AVG Free Edition. Hiermee loop je de minste kans dat er een virus tussendoor glipt. Bitdefender is daarentegen erg sterk in het opruimen van virussen.  Het programma kan je redden als AVG er niet in slaagt een virus te verwijderen.

Vergelijkbare artikelen