FANtv-nl-logo-mobile

Web Album Generator

Web Album Generator is software waarmee je heel gemakkelijk een HTML-fotoboek van je digitale foto's kunt maken.


We hebben hier al vaker software om online fotoalbums te maken de revue laten passeren. Web Album Generator is dus niet zo'n origineel programma. Toch willen we je dit programma niet onthouden. Het is namelijk wel heel erg makkelijk en snel in het gebruik.


Je hebt massa's digitale foto's op je computer staan, en wilt deze graag via internet aan familie, vrienden en bekenden beschikbaar maken. Hoe pak je dat aan? Met Web Album Generator is dat een fluitje van een cent.Je start dit programma op en selecteert alle bestanden die je in het online fotoalbum opgenomen wilt hebben. Je kunt iedere foto een korte beschrijving en nog een langere tekst meegeven. Dit is belangrijk, want in je fotoalbum worden al deze teksten getoond. Vervolgens ga je het album zelf maken. Ook hier geef je een titel op, en stelt in in welke kleuren je het album getoond wilt hebben. Verder bepaal je zelf op wat voor manier de thumbnails (de kleine versies van de foto) getoond moeten worden, en of je gebruik wilt maken van een navigatiebar. Dat is alles! Het programma maakt vervolgens een fotoalbum in HTML voor je aan. Deze kun je op je computer bekijken, en eventueel aanpassen.en je hier helemaal mee klaar dan kun je het album op internet plaatsen, bijvoorbeeld op de homepageruimte die de provider je beschikbaar stelt. Iedereen kan je fotoalbum daar bekijken.


Het fotoalbum bestaat (standaard) uit een overzichtspagina met thumbnails van alle foto's uit het album. Een klik op zo'n kleine foto toont je grotere foto. Hoe groot dit is kun je zelf bepalen bij het samenstellen van het fotoalbum. Bovenin staat een overzichtsbalk waarmee je door het fotoalbum kunt bladeren zonder terug te hoeven gaan naar de overzichtspagina.Met Web Album Generator maak je verbluffend snel en makkelijk 1 of meerdere fotoalbums aan. Een nadeel is dat je wel zelf voor de opslagruimte moet zorgen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een web-album bij Pixum, waar je deze ruimte erbij krijgt. Heb je deze ruimte? Dan is Web Album Generator een prima keuze. het proberen meer dan waard.

Vergelijkbare artikelen