FANtv-nl-logo-mobile

Foldershare. Delen van bestanden

Met het gratis Foldershare programma van Microsoft kun je bestanden op een PC of Mac vanaf een andere computer benaderen.


Het Texaanse bedrijf ByteTaxi is sinds kort eigendom van Microsoft. Deze biedt het product van ByteTaxi, het programma FolderShare, gratis aan. En niet alleen aan Windows-gebruikers. Bezitters van een Apple kunnen een Mac-versie van dit programma downloaden en gebruiken.   

FolderShare is een programma waarmee meerdere gebruikers of computers bestanden kunnen delen die op een computer staan. Dit programma wordt veel gebruikt door kantoorwerkers die zodoende vanuit huis gebruik kunnen maken van de bestanden die zich op de computer op hun werk bevinden. Omgekeerd kunnen ze zo ook vanuit kantoor bij hun bestanden op de computer thuis komen. Hiervoor hoeft alleen de betreffende computer maar aan te staan, en het Foldershare-programma moet erop draaien. En natuurlijk heb je een internetverbinding nodig. Op de computer waar vanaf je toegang maakt hoeft geen software te worden geinstalleerd (ook geen Foldershare), slechts een browser is voldoende.


Om te voorkomen dat iedereen de bestanden kan benaderen wordt Foldershare natuurlijk wel beveiligd. Hiervoor wordt er op de te delen computer  een gebruikersaccount met wachtwoord aangemaakt. Wil je vanaf een andere computer toegang krijgen, dan voer je vanaf die computer via de webbrowser de juiste naam en wachtwoord in. Alleen met die combinatie krijg je toegang. Een andere beveiliging is encryptie. Deze zorgt ervoor dat niemand het dataverkeer kan aftappen.


Mappen kunnen niet alleen worden gedeeld, ze kunnen zelfs worden gesynchroniseerd. Foldershare kan ervoor zorgen dat op beide computers altijd de laatste versie van een bestand staat. Het maakt daarbij niet uit op welke computer het bestand is aangepast. Ideaal!


Je kunt Foldershare gebruiken om zelf twee of meerdere computers te delen (bijvoorbeeld werk en prive), maar je kunt ook een groep mensen toegang geven tot je computer. Vrienden en collega's kun je per e-mail uitnodigen, dit is de makkelijkste manier om hen rechten te geven. 

Vergelijkbare artikelen