FANtv-nl-logo-mobile

Je eigen wallpapers en screensavers met Draw&Paint

Draw&Paint is een online programma waarmee je in tien minuten een schilderij of tekening kunt maken. Deze kun je gebruiken als wallpaper of screensaver.


Let Op! Dit programma wordt niet meer gratis aangebodenHoewel het tekenen online op internet geschiedt dien je wel software te downloaden. Deze is geheel vrij van spy - en adware, en ook zul je geen spam ontvangen. Normaal gesproken kost het downloaden van de sofware 1,30 euro, maar voor bezoekers van De Digitale Revolutie is het programma geheel gratis.


Draw&Paint bestaat uit 9 onderdelen. Het programma zelf spreekt over levels. Sommige levels zijn heel eenvoudig, neem bijvoorbeeld het "Kleurboek". In dit level kun je verschillende figuren inkleuren. Het programma gaat veel verder dan andere online tekenprogramma's. Je kunt bijvoorbeeld niet alleen de kleur, maar ook de potlootdikte kiezen. Het is een leuk spelletje voor kinderen, maar zelf zoek je waarschijnlijk andere uitdagingen, en die biedt het programma ook.


Met het level "Aquarel & Tekenen"  bijvoorbeeld. Hierbij kun je met transparante en dekkende kleuren schilderen. Naast aquarelleren kan men door te schilderen met vaste vormen en te bewerken met transparaties, kleuren en verschil in grootte verrassende effecten creëren.


Bij "Letterpaint" schilder je met letters, cijfers en symbolen, in combinatie met transparanties, achtergronden en kleuren. En bij Motionpaint maak je interactief een bewegend schilderij met bewegende en roterende potloden.


En dit alles is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Draw&Paint biedt alles om op de computer heel realistische tekeningen maar ook modernart schilderijen te maken. Het leuke is dat het zowel voor kinderen en onervaren tekenaars als voor geoefende kunstenaars een leuk programma is. Het resultaat kun je gebruiken als wallpaper of als screensaver, voor de computer, maar ook voor de mobiele telefoon. Leuk en eenvoudig! In de galerie kun je de gemaakte afbeeldingen aan anderen beschikbaar stellen


De installatie
Je kunt Draw&Paint hier downloaden. Let op! Bewaar het programma op je desktop en voer het dan pas uit. Een volgende keer kun je het programma dan vanaf de desktop starten.

Vergelijkbare artikelen