FANtv-nl-logo-mobile

Thunderbird 2.0 Beta

Enkele maanden na de Alpha versie is nu de Beta van het gratis mailprogramma Thunderbird.


Met dit open source mailprogramma concurreren de makers van Firefox met Outlook Express van Microsoft.


Op het eerste gezicht bevat Thunderbird 2.0 niet veel van zijn voorganger. De meeste veranderingen zitten onder de motorkap. Veel bestaande functies zijn verbeterd of stabieler gemaakt.Een nieuwe functie die wel in het oog springt zijn de Message Tags, dit is een wat uitgebreidere variant van de labels uit de vorige versie. Dit zijn sleutelwoorden die die de mogelijkheid snel binnenkomende mails te ordenen. Je geeft mails die over de zomer vakantie gaan bijvoorbeeld de tag vakantie, en kunt deze dan later razendsnel terugvinden. Terwijl het aantal labels per e-mail nog beperkt was tot vijf, is het aantal tags onbeperkt.


De mogelijkheden om mails in folders op te bergen zijn verbeterd. Zo kent 2.0 favoriete folders die het beheer wat overzichtelijker maakt. Ok kun je alleen folders laten tonen waarin ongeopende e-mails staan. Ook de meldingen voor nieuwe mail zijn verbeterd.


De functie "find as you type" zorgt ervoor dat je tijdens het intypen van een zoekopdracht al de zoekresultaten te zien krijgt. Deze zoekfunctie is wel beperkt tot alleen de map waarin je je op dat moment bevindt.


Een heel nuttige toevoeging is de plugin-beheer. Thunderbird kan met plugins helemaal uitgebreid worden, maar in de oude versie verliep dit nogal rommelig. Versie 2 heeft een apart beheerscherm gekregen waarin je ook automatisch naar updates van de geinstalleerde plugins kan zoeken.  


De definitieve 2.0 versie van Thunderbird komt pas eind 2006 uit. Maar het valt te betwijfelen of deze veel zal verschillen van deze alpha. In het voorjaar van 2007 moet namelijk de 3.0 versie al uitkomen. De echt groet veranderingen worden pas in deze versie verwacht.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl