FANtv-nl-logo-mobile

Een Flash fotoalbum maken met Porta

Met Porta kun je je digitale foto's publiceren op internet in een fotoalbum in Flash. Dat zit er heel mooi en professioneel uit. 

 

 

Programma's waarmee je je digitale foto's als album op internet kunt plaatsen hebben we hier al vaker behandeld. Toch willen we de Porta photoalbum generator hier nog even noemen. Hiermee kun je namelijk ook Flash fotoalbums aanmaken, en dat ziet er net even mooier uit zoals je bij deze demo kunt zien.

Daarbij werkt het programma makkelijk en snel, en de maker claimt dat de laadtijd van de gemaakte foto-albus ook lager ligt dan die van albums gemaakt met software van de concurrent.

 

 

Het vraagt in welke map de foto's staan die in het album moeten komen, en in welke map het eindresultaat moet komen te staan. Bij de opties kun je diverse zaken instellen, zoals de taal waarin de standaardteksten van het album geschreven moeten worden (Nederlands is beschikbaar) en de grootte van de foto's. Ook kun je hier aangeven dat je de Simpleviewer (de Flash weergave) wilt gebruiken.

Nadeel van dit soort programma's is dat je wel zelf de opslagruimte voor de foto's moet regelen. Je krijgt er dus niet zoals bij Flickr schijfruimte bij, maar plaatst ze op een eigen website of bij de homepageruimte die je van je provider krijgt of elders aanvraagt.  Heb je deze ruimte? Dan is Porta een heel goed programma om je foto's aan de wereld te tonen.

Vergelijkbare artikelen