FANtv-nl-logo-mobile

Avant Browser

Er is weer een nieuwe versie van de Avant Browser uit. Deze browser blijft hierdoor zijn voorsprong op Internet Explorer behouden.Een groot aantal belangrijke functies die Internet Explorer al jarenlang mist, zoals een popup blocker en het gebruik van tabbladen, hebben de weg geopend voor alternatieve browsers zoals AvantBrowser, MyIE2 en Slimbrowser die wel over deze functies beschikten. Dit zijn ogenschijnlijk zelfstandige browsers maar in werkelijkheid trekken ze Internet Explorer een ander jasje aan, en geven ze dit programma extra functies. Ze werken dus alleen op een computer waarop IE al is geinstalleerd. Het voordeel is dat ze 100% compatible zijn met Internet Explorer.


Internet Explorer 7 (als beta inmiddels te downloaden) beschikt wel over de door vele gemiste functies. Avant en zijn collega's zullen het dus nog lastig gaan krijgen. Toch beschikken ze nog steeds over veel nuttige extra's. Hier een kort overzicht:


Flash-filter
Ruim 85% van alle flash animaties op internet zijn advertenties. Deze eisen niet alleen prominent de aandacht op, maar zorgen er ook voor dat een webpagina aanmerkelijk trager geladen wordt. Met Avant Browser kun je via één klik flash-animaties blokkeren of doorlaten. Je kunt plaatjes, video's, geluiden en ActiveX componenten los van elkaar aan en uitzetten.


Advertentie-blokkers
Niet alleen pop-ups, maar ook banners kun je met deze browser blokkeren. Ook hier kun je ze met één klik alsnog doorlaten.


RSS/Atom nieuwslezer
Met de geintegreerde nieuwslezer kun je rss- en atom-feeds in je browser lezen en er doorheen browsen of het webpagina's zijn. Je favoriete feeds kun je als bookmark opslaan.


Extra muisfuncties
Avant Browser ondersteunt de zogenaamde Mouse Gestures (muis bewegingen). Diverse muisfuncties zijn zelf te programmeren.


Multi-Window browsing
In één browser-sessie kun op meerdere websites open hebben staan. Heen er weer switchen gaat via tabbladen. Dit is de meest gemiste functie binnen Internet Explorer.


Full Screen Mode
Is bij Avant Browser echt een volledig scherm. Je ziet helemaal geen toolbar mee in beeld, zoals bij IE wel het geval is. Je hebt de keuze uit Full Screen en Full Desktop. Bij de laatste zie je de Windows systeembalk nog wel.


Zoekfuncties
Je kunt meerdere zoekmachines instellen. Google en Yahoo bijvoorbeeld, maar ook zoekmachines voor video, foto's, songteksten en cd-hoesjes.


Veiligheid en privacy
Avant browser kent nog enkele handige functies die ervoor zorgen dat de cache, cookies, ingetypte teksten en wachtwoorden weer weggehaald worden als je browser sluit. Als de browser vastloopt kun je bij een volgende sessie weer verder gaan waar je gebleven was. Alle websites worden dan opnieuw geopend.


Skins
Je kunt het programma via skins het uiterlijk en de sfeer van je keuze meegeven. Deze skins kun je ook zelf maken.


Avant Browser is (na het selecteren van deze taal) Nederlandstalig.
 

Vergelijkbare artikelen