FANtv-nl-logo-mobile

Weather Watcher: Je computer als weerstation

Het programma Weather Watcher geeft je alle weersinformatie en weersvoorspellingen. Actuele weerkaarten kun je als wallpaper gebruiken.

Weather Watcher

Wat is de weersvoorspelling van morgen? Komen er regenbuien deze kant op? Wat voor weer is het in Canada? Op dit soort vragen geeft het programma Weather Watcher antwoord. Het is software die weerkaarten en voorspellingen op je scherm toont. En je kunt bijvoorbeeld de weerkaart van West-Europa als Windows-achtergrond gebruiken. Weather Watcher zorgt er dan voor dat er altijd een actuele kaart met de laatste satellietbeelden op je desktop staat. Zo ben je helemaal op de hoogte van hoe het weer zich ontwikkeld.

In samenwerking met onder andere Weather.com toont het programma de weerssituatie en de weersvoorspellingen van 77.000 steden wereldwijd. Als gebruiker kun je een keuze maken uit ruim 450 kaarten die je ondermeer als wallpaper kunt instellen. Belangrijke weersinformatie over de door jou gekozen stad (bijvoorbeeld de temperatuur) kan in de systeembalk worden getoond.

Weather Watcher

Alle weersvoorspellingen - afkomstig van de grote weerstations overal ter wereld - lopen tot 10 dagen vooruit, maar deze zijn natuurlijk net zo (on)betrouwbaar als altijd.

Weather Watcher is een leuk en handig programma voor mensen die regelmatig via internet of Teletekst het weerbericht raadplegen. Het scheelt veel tijd omdat de gegevens snel voorhanden zijn, en via de wallpaper-functie heb je altijd een actueel beeld. Om een idee te krijgen: screenshots van de weerkaarten en de programmaschermen kun je hier vinden.

Weather Watcher is een maand gratis te gebruiken. Daarna kun je het kopen voor 78 dollar of "huren" voor 16 dollar per jaar.

Tags: weer