FANtv-nl-logo-mobile

MS Works mogelijk gratis

Google-initiatieven als Writely, Google Spreadsheets en Google Apps for Your Domain zetten Microsoft zo onder druk dat het bedrijf oveweegt MS Works gratis aan te gaan bieden.    

Kantoorapplicaties zijn belangrijk voor Microsoft. MS Office is één van de peilers van hun succes. Een kwart van de omzet van Microsoft (44 biljoen dollar afgelopen jaar) komt van MS Office. Het bedrijf ziet daarom met leden ogen aan dat Google zich steeds meer op die markt gaat roeren, en aangezien dat met gratis applicaties is kan Microsoft zich daar moeilijk tegen verdedigen.


De enige juiste remedie om te voorkomen dat zakelijke klanten overstappen naar Google's producten lijkt het zelf aanbieden van gratis programma's te zijn. Het martkaandeel kan dan in ieder geval behouden blijven, en daarmee blijft er de kans dat de gebruikers alsnog overstappen naar de niet-gratis MS Office software, die meer mogelijkheden biedt.


Microsoft heeft daarom serieuze plannen Works gratis beschikbaar te gaan stellen. In de software opgenomen advertenties moeten daarbij voor inkomsten gaan zorgen. Normaal gesproken kost Works -  een beperkte MS Office met een teksverwerker, een spreadsheet, een agenda en een mailprogramma - voor 50 dollar.


Het is nu de uitdaging voor Microsoft om ervoor te zorgen dat ze hun klanten niet verliezen aan Google, maar dat ook de winst uit de 44 miljard dollar aan office-software niet verloren gaat.

Vergelijkbare artikelen