FANtv-nl-logo-mobile

Corel Snapfire

Goed voorbeeld doet volgen. In navolging van Google's Picasa komt ook Corel met een gratis foto- en video-management programma.      Corel Snapfire beschikt over alle tools die gebruikers nodig hebben om met gemak hun digitale foto's en videoclips te ordenen, verbeteren en delen. De software is eenvoudig van opzet en makkelijk aan te leren. Corel mikt met Snapfire op de grote groep bezitters van een digitale fotocamera die op een eenvoudige manier hun foto- en videoverzameling willen beheren.


Met de zogenaamde 'Snapfire-presentaties' kunnen de gebruikers hun creativiteit op foto's en filmpjes loslaten. Met dit onderdeel kun je foto- en videopresentaties maken, met muziek, overgangen en effecten. Je kunt de presentatiesoftware bijvoorbeeld automatisch laten inzoomen en over foto's laten bewegen. Zo geef je in een presentatie de normaal zo statische foto's een "filmgevoel" mee.


Fotoalbums, kalenders, collages en wenskaarten maak je heel eenvoudig door foto's naar kant en klare sjablonen te slepen.Natuurlijk zijn ook de managementfunctie aanwezig in dit programma. Je beheert vanuit Snapfire alle foto's en video's die op de computer staan. Het maakt daarbij niet uit waar deze bestanden fysiek op de computer staan, als ze zich maar in of onder één van de geselecteerde mappen bevinden.


Voor eenvoudige fotobewerking zijn ook tools aanwezig. Foto's kunnen scherper worden gemaakt, je kunt de grootte aanpassen, de foto's draaien en rode ogen wegwerken. Voor het mailen van foto's en presentaties, en voor het printen zijn veel functies beschikbaar die je het leven makkelijker maken.


Naast de gratis Snapfire is er ook een Snapfite Plus (24 euro) met extra opties, vooral op het gebied van foto- en videobewerking.Snapfire of Picasa?
Snapfire is veelzijdig, en heeft zelfs wat handige extra's op het gebied van het maken van presentaties, albums, kalenders en dergelijke die Picasa niet heeft. Wie geen behoefte heeft aan deze extra's en nu Picasa gebruikt heeft geen reden tot overstappen, want echt veel verschillen in de mogelijkheden zijn er niet.  


De plus-versie kan het gratis Snapfire-programma in de toekomst in de weg gaan zitten. Het zal altijd een uitgeklede versie blijven terwijl Google alle nieuwe functies in zijn gratis programma kan blijven opnemen. Vooralsnog blijven we zelf een lichte voorkeur voor Picasa houden.


Een goed beeld van Snapfire krijg je door deze screenshots te bekijken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl