FANtv-nl-logo-mobile

MP3Gain. Een gelijk geluidsniveau

Met het programma MP3Gain kun je het geluid van je mp3-bestanden op een gelijk niveau brengen. Je hebt er dan geen last meer van dat het ene nummer harder klinkt dan het andere.

Je kent het probleem vast wel. Je hebt een leuke compilatie-cd gebrand en speelt deze af in de auto of in de huiskamer, en ineens blijkt het ene nummer veel harder weergegeven te worden dan de andere.

    

In een goed programma om cd's te branden kun je gelukkig het geluidsniveau van de losse cd-tracks op hetzelfde niveau brengen.


Maar wat als je brandprogramma dit niet ondersteunt, of wat als je muziek helemaal niet wil branden maar (met hetzelfde geluidsniveau) vanaf je  computer wilt afspelen.

Dan kun je het programma MP3Gain gebruiken. Dit is een zelfstandig open source programma speciaal voor het .... van muziek. De software analyseert de muziek en brengt deze naar een gewenst geluidsniveau. MP3Gain is intelligenter dan de functies zoals deze meestal in minder gespecialiseerde programma's gebruikt worden. De klus kan daardoor vrijwel zonder kwaliteitsverlies geklaard worden.

MP3Gain beschikt over een Nederlandstalige interface.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl