FANtv-nl-logo-mobile

Maak van een gewone foto een 3D filmpje

Automatic Photo Pop-up kan van een gewone hoge-resolutie foto een prachtige 3D animatie maken. Je hebt echt het idee langs het object te lopen.   

Automatic Photo Pop-up is een heel bijzonder programma dat wordt ontwikkeld op de Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Met deze software is het mogelijk van een normale foto een 3D animatie te maken. Via deze animatie heb je het gevoel langs een object te lopen.


Om dit effect te bereiken moet je wel enkele punten op de foto van een label voorzien. Bijvoorbeeld de horizon, de grond en de lucht. Het programma kan zich dan orienteren, en heeft genoeg informatie om een filmpje te maken waarin er langs het oblect gelopen wordt. Natuurlijk kan alleen informatie worden weergegeven die op de foto staat. je kunt niet even ergens achter kijken.
Dit neemt niet weg dat de 3D animatie levensecht aandoet. Kijk maar eens naar de voorbeelden op deze pagina. Een normale foto (wel in hoge resolutie) stond aan de basis van elk van deze filmpjes. 


De software is beschikbaar voor Windows en Linux, en kan hieronder vrij gedownload worden. Leuk om eens mee te experimenteren!

   
Vergelijkbare artikelen