FANtv-nl-logo-mobile

De 10 populairste softwaredownloads van 2006

Hier zetten we de tien meest populaire gratis programma's van afgelopen jaar nog eens op een rijtje.


In 2007 hebben we op De Digitale Revolutie website weer vele tientallen gratis softwareprogramma's behandeld. Omdat de periode tussen kerst en nieuwjaar een tijd van terugblikken is, kijken we nog eens terug naar enkele van de programma's. Dat doen we in de vorm van een overzicht van de  programma's waar de meeste belangstelling van onze bezoekers naar uit ging. Met andere woorden, welke gratis software moet je beslist eens geprobeert hebben! Hier de top 10 van 2006:1. eMule
Programma's om bestanden uit te wisselen zijn populair bij de bezoekers van De Digitale Revolutie, maar één steekt er met kop en schouders bovenuit: eMule. En terecht, want dit programma verslaat veel bekende concurrenten als Kazaa en LimeWire op kwaliteit. Vooral op aanbod weet het programma de concurrentie ver achter zich te laten.
    


Top 50 muziek en populaire films zijn via LimeWire ook te vinden (en waarschijnlijk ook sneller binnen te halen), maar als je minder gangbare downloads zoekt maak je op eMule veel meer kans op succes. En als muziekliefhebber vind met eMule veel meer complete cd's van onbekende bands dan met soortgelijke programma's


2. Internet Explorer 7
Eindelijk kwam afgelopen jaar de nieuwe Internet Explorer uit. Eerst in het Engels, en aan het eind van het jaar ook in het Nederlands. Internet Explorer was dan ook hard aan vervanging toe, want de meestgebruikte browser werd links en recht ingehaald door de concurrentie. Maar nu Internet Explorer ook tabbladen, RSS-feeds, een popup-blocker en een afdrukvoorbeeld bevat kan de browser er voor wat betreft het grote publiek weer even tegenaan. En ook de beveiliging, een zwak punt in de vorige versie, is sterk verbeterd.


3. Ccleaner
Een oudje, maar desalniettemin nog erg populair. En dat is niet vreemd, want Ccleaner is een opruimprogramma dat eigenlijk geen serieuze concurrent  heeft. Met Ccleaner kun je met één opdracht alle tijdelijke bestanden van je computer verwijderen. De eerste keer dat je dit doet kan je dat vele honderden MB's aan vrije ruimte opleveren.
4. Google Earth    
Dat Google Earth dit jaar in de top 10 staat zal niemand verwonderen, want eindelijk zijn de satellietfoto's van Nederland en België nu ook in hoge resolutie te bekijken. Tot nu toe kon je alleen bij de grote steden tot op straatniveau inzoomen. Nu is dat mogelijk bij ieder stad of dorp in ons land. Maar natuurlijk kun je ook meer exotische plaatsen virtueel bezoeken. Je vliegt zo naar Rio of Maui.

  

5. Corel Snapfire
Goed voorbeeld doet volgen. In navolging van Google's Picasa komt ook Corel met een gratis foto- en video-management programma. Corel Snapfire beschikt over alle tools die gebruikers nodig hebben om met gemak hun digitale foto's en videofilmpjes te ordenen, verbeteren en delen. De software is eenvoudig van opzet en makkelijk aan te leren.


6. LMA Manager 2007
De meest populaire game op ons site afgelopen jaar. Het spel is voor PC, PS2 en Xbox uitgebracht. Voor de PC kun je via onze site een uitgebreide gratis demo-versie van het spel downloaden. Een interessante demo, want deze geeft beginnende managers de kans een half seizoen lang een topclub in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland of Portugal te leiden.


7. DriveImage XML  
Met DriveImage XML maak je een identieke kopie van een harde schijf. Handig om een PC te klonen, voor als je een disk vervangt, maar ook als backup.


8. Screamer Radio
Screamer Radio is een programma om naar internetradio te luisteren. Het valt niet alleen op door de vele duizenden radiozenders die er voorgeprogrammeerd zijn, maar ook door de mogelijkheid om de audio van deze zenders op te nemen.
Je kunt zelfs muziek die al begonnen is "met terugwerkende kracht" alsnog helemaal opnemen. Een krachtig programma.


9. Auslogics Disk Defrag
Niet vreemd dat dit programma zo populair is, want iedereen kent de problemen met de defragmentatie van Windows wel. Auslogics Disk Defrag klaart de klus een stuk sneller, en loopt niet zo snel vast als het programma van Microsoft.

    


10. AVG Anti Virus
Dit gratis antivirusprogramma sluit de top 10. AVG Free biedt alles wat Norton en McAfee ook bieden, maar dan gratis. Automatische updates, de mogelijkheid gevonden virussen te verwijderen, het is allemaal mogelijk. Niet voor niets gebruikt een kwart van onze bezoekers AVG.

Vergelijkbare artikelen