FANtv-nl-logo-mobile

Ecco Pro: Gratis Personal Information Manager

Ecco Pro mag dan een programma van tien jaar oud zijn. het is nog steeds een toonaangevende Personal Information manager (PIM).


Het programma Ecco Pro kent veel enthousiaste gebruikers. En dan te bedenken dat de ontwikkeling van de software al in 1997 is stopgezet. Niet omdat het programma niet aansloeg, geen enkele Personal Information Manager won zoveel prijzen en was zo populair als Ecco Pro in die tijd.


Ecco Pro brengt contactgegevens, een kalender, een agenda, een takenlijst en eenvoudig  projectmanagement in één programma bij elkaar. Je hebt met deze software alle informatie in één scherm overzichtelijk bij elkaar staan.Het programma mag dan tien jaar oud zijn, het werkt nog steeds als een trein. Ook in Windows 2000 en Windows XP geeft het geen problemen.


Er zijn ontelbare andere PIM's van een meer recente datum. Maar geen gratis programma is zo uitgebreid als Ecco Pro. Neem bijvoorbeeld het contactmanagement. Hierin kun je niet alleen contactgegevens en afspraken invoeren, maar ook brieven en faxen managen, uitgaven bijhouden en reminders instellen. 


Voor een "oud" programma zijn de werkgroepfunctionaliteiten opvallend uitgebreid. Contacten en agenda's kunnen via een lokaal netwerk of via internet (per e-mail) gedeeld worden. Bezitters van een Palm (of compatible) kunnen alle informatie met hun handheld synchroniseren.


Ecco Pro kent een zeer actieve gebruikersgroep waarbij je voor vragen terecht kunt op . Let op, via dit adres mail je een hele groep gebruikers.Via de website van Compusol kan Ecco Pro worden gedownload evenals een aantal uitbreidingen op deze software.


Er mag dan al 10 jaar niets ontwikkeld zijn aan dit programma. Dat betekent niet dat Ecco Pro een aflopende zaak is. De ontwikkelaar Netmanage heeft serieuze plannen de software als open source uit te brengen. Dat zal - gezien de fanatieke gebruikersgroep -  zonder twijfel betekenden dat Ecco pro straks weer helemaal van deze tijd is.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl