FANtv-nl-logo-mobile

ProtectMyPhotos: Automatische backup van je foto's

ProtectMyPhotos is een programma/webdienst die ervoor zorgt dat al je digitale foto's automatisch gekopieerd worden naar internet. 


Digitale foto's zijn waardevolle herinneringen die je niet graag zou verliezen. Backup van de foto's is dan ook erg belangrijk. Voor je het weet crasht je pc of raakt deze besmet met een virus en ben je alles kwijt. Maar wie denkt er aan om netjes op tijd backups te maken? Gelukkig is er nu een handige internetdienst, ProtectMyPhotos, die automatisch backups maakt van je digitale foto's.



Alle foto's worden via internet op beveiligde servers opgeslagen. Mocht er iets met de foto's op je computer gebeuren, dan is er niets aan de hand, je geeft dan gewoon de opdracht de foto's weer van internet naar je computer te kopiëren.


Het backuppen van de foto's gebeurt op de achtergrond, zonder dat je daar iets aan hoeft te doen. Je geeft bij installatie van de software op in welke mappen op je computer de foto's staan, en ProtectMyPhotos zorgt ervoor dat zodra er een nieuwe foto in zo'n map geplaatst wordt, deze onmiddelijk naar de server gekopieerd wordt. Zo heb je altijd een actuele backup van je fotobestand op internet staan.


Daarnaast beschermt ProtectMyPhotos ook tegen menselijke fouten. Oude versies van foto's kunnen bewaard blijven, dus als je een foto op je computer per ongeluk overschrijft of met fotobewerkingssoftware verkeerd bewerkt kun je altijd nog een oudere versie van de foto terughalen.



Via de ProtectMyPhotos software kun je heel eenvoudig door de gebackupte foto's op de webserver bladeren. Dit werkt alsof het een fotoalbum op je eigen pc is.


De software en de eerste 40 GB aan opslagruimte zijn gratis. Wil je meer foto's opslaan dan kun je een abonnement nemen dat 3,33 dollar per maand (of 39,95 dollar per jaar) kost. In dat geval heb je onbeperkte opslagcapaciteit.

Vergelijkbare artikelen