FANtv-nl-logo-mobile

Gmail gebruiken als virtuele harde schijf

Gmail biedt tegenwoordig onbeperkte opslagruimte voor je e-mail. Je kunt deze ook als virtuele harde schijf gebruiken, bijvoorbeeld om belangrijke bestanden op internet te backuppen.


Gmail Drive is een programma dat een virtuele drive maakt van je mailbox bij Gmail. Het werkt opmerkelijk gebruiksvriendelijk. Na het installeren van het programma en het invoeren van je Gmail gebruikersnaam en wachtwoord zie je in de Windows verkenner een nieuwe 'harde schijf" in het lijstje staan. Deze heeft de naam Gmail Drive, en is in de Verkenner te gebruiken zoals bijvoorbeeld een harddisk of een usb-stick. Bestanden en documenten kun je er gewoon naartoe slepen of vanuit een bestandenlijst openen.Helaas is de drive alleen in de Windows Verkenner zichtbaar. in Word, het Kladblok of een andere applicatie is de drive niet te zien. Je zal bestanden via de Verkenner naar Gmail moeten kopieeren.


Geen probleem, want bestanden opslaan op Gmail is vooral handig als backupmedium. Een onbeperkte hoeveelheid aan belangrijke bestanden en documenten kun je op deze manier op internet plaatsen, zodat deze bij een pc-crash op een veile plek staat. ook kun je de op Gmail geplaatste bestanden vanaf iedere op internet aangesloten pc benaderen.Voor het opvragen van deze bestanden is het niet persé nodig dat Gmail Drive op de betreffende PC geïnstalleerd is. Ze zijn namelijk ook in Gmail terug te vinden en te openen. Zodoende zijn de bestanden op de virtuele drive ook via een mobiele telefoon te bereiken.

Vergelijkbare artikelen