FANtv-nl-logo-mobile

Mac OS X Leopard

In oktober brengt Apple Mac OS X Leopard uit. Maak hier vast via diverse video's kennis met dit besturingsysteem.Maak kennis met Mac OS X LeopardTerug in de tijd?
Een van de nieuwe functies van Leopard, Time Machine biedt veel meer dan back-up alleen. Time Machine is een geautomatiseerd systeem dat regelmatig een back-up maakt van alles op je Mac: muziek, foto's, films en documenten. Maar je kunt er ook mee terug in de tijd om je systeem te herstellen. Vanuit de browser van Time Machine kun je zoeken naar bestanden die je hebt gewist of kwijt bent, bladeren door verschillende versies van één project of momentopnames van je hele systeem bekijken, te beginnen bij dag 1.


 


Mailsjablonen
Je maakt de mooiste e-mails in Mail 3 van Leopard. Met de nieuwe briefsjablonen maak je imponerende uitnodigingen, brieven, reisverslagen en nog veel meer, compleet met foto's en afbeeldingen. Je kiest gewoon een sjabloon en gebruikt de ingebouwde mediakiezer om foto's en andere onderdelen naar je e-mail te slepen. En als je postbus vol begint te lopen met reacties, blijft alles netjes op orde met de nieuwe Notes en To-Dos die toegankelijk zijn vanaf elke Mac of pc.Videochatten
iChat is in Leopard nog leuker geworden en heeft nog meer functies. Je kunt nu chatten op vrijwel elke locatie, mét videoachtergronden. Wil je gebruikmaken van een video-alter ego in iChat, dan kun je er een maken met de grappige effecten uit Photo Booth, dat in Leopard is ingebouwd. Je kunt ook een iChat Theatre-sessie opzetten om een virtuele diavoorstelling of Keynote-presentatie te geven. Of de Screen Sharing-functie starten en de controle over het scherm van een vriend of collega overnemen.Vensters groeperen
Met Leopard kun je informatie op je Mac nog beter beheren en toegankelijk maken. Zo kun je met Spaces vensters in verschillende groepen indelen, zoals werk, spelletjes, communicatie en creatieve projecten, en eenvoudig van de ene groep naar de andere gaan. Dankzij Spaces heb je met één klik een duidelijk overzicht van elk project.


Eigen widgets maken
En Dashboard heeft nu nog meer widgets, zodat je met één klik allerlei informatie van het internet kunt halen. Wil je een eigen Dashboard-widget maken? Met Dashcode lukt je dat in een paar minuten, zelfs als je nog nooit eerder hebt geprogrammeerd.


Zoeken in alle hoeken en gaten
Spotlight in Leopard introduceert zoeken in netwerkmappen, zodat je de bestanden die je nodig hebt op meer dan één Mac kunt zoeken. Bovendien zijn de zoekopties krachtiger en flexibeler geworden, zodat je met Spotlight nog meer manieren hebt om alles te vinden wat je zoekt, op je bureaublad en daarbuiten.


Leopard is oktober 2007 verkrijgbaar

Vergelijkbare artikelen