FANtv-nl-logo-mobile

Chaos Manager - Orde in de chaos

Chaos Manager is software die je helpt orde te scheppen. Het bestaat uit ondermeer een agenda en adresboek, en kent veel mogelijkheden.


    

Een computer wordt geacht een handig hulpmiddel te zijn om je leven wat inzichtelijker te maken. In de praktijk valt dat vies tegen omdat de meeste mensen niet over de juiste programma's beschikken.

Chaos Manager is een eenvoudig overzichtelijk gratis programma dat je kan helpen orde in de chaos te scheppen. Het bestaat uit een agenda (met alarm), een contactenlijst en een notitiefunctie.

Het zijn basisfuncties, maar deze zijn goed uitgevoerd. In de agenda zijn bijvoorbeeld feestdagen te importeren en terugkomende afspraken hoef je slechts één keer in te voeren. Met verschillende iconen en kleuren kun je verschillende soorten afspraken duidelijk van elkaar scheiden. Afspraken zijn via e-mail te bevestigen.

Ook de notitiefunctie is meer dan een database voor platte tekst. Je kunt de teksten in een bescheide mate opmaken en hyperlinks worden herkend en ondersteund. Ook aan de privacy is gedacht. Er is een wachtwoord functie om vertrouwelijke informatie te beschermen en de bestanden kunnen versleuteld worden.

 


 De contactenlijst tenslotte is een goede digitale kaartenbak voor je namen, adressen en telefoonnummers. Omdat je zelf velden kunt toevoegen kun je de tal van gegevens in deze database kwijt.

Alle gegevens die je invoert zijn goed en snel te doorzoeken, en de informatie wordt niet op `een eilandje` bewaard. Je kunt pc's (bijvoorbeeld op het werk en thuis) synchroniseren, en door een goede in- en exportfunctie kun je ook met andere programma´s gegevens uitwisselen. Je kunt het hele programma overigens ook op een usb/stick zetten en daarvan af draaien. Zo heb je alle gegevens op iedere pc meteen (en zonder installatie) bij de hand.


 

Tenslotte, het oog wil immers ook wat, is de software skinable. Je kunt dus een layout kiezen die bij je desktop past.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl