FANtv-nl-logo-mobile

Adobe Photoshop Elements

Photoshop Elements is Adobe's software om foto's te bewerken, te beheren en om presentaties, foto-albums en webfotogalerieën te maken.   

Photoshop is HET programma voor digitale fotobewerking, daar is iedereen het wel over eens. Maar voor gewoon huis, tuin en keukengebruik is deze software veel te uitgebreid en (vooral) veel te duur. Adobe brengt daarom speciaal voor de thuisgebruiker een lichtere en goedkopere versie uit: Photoshop Elements. Een succesproduct dat al weer aan zijn vijfde versie toe is.


Met Adobe Photoshop Elements 5.0 kun je je digitale foto's verfraaien, en er veel leuks mee doen. Laten we beginnen met de fotobewerking. Daarvoor levert Elements een groot aantal tools. Zo  zijn er de bekende functies als foto's verkleinen en rode ogen weghalen.


Maar Photoshop Elements kan veel meer. Kleuren en belichting zijn eenvoudig aan te passen. Maar je kunt ook een digitale metamorfose op het onderwerp van je foto loslaten. Via een "retoucheerpenseel" kun je rimpels of plooien en ongewenste objecten verwijdert. Er is een apart penseel waarmee je stof en krasjes in oude foto's wegwerkt en je hebt de beschikking over schaduw- en hooglichtinstellingen waarmee je meer belichting toepast op de schaduwen en de schittering van de lichtste delen vermindert.En dan zijn er nog veel leuke extra's zoals artistieke filters waarmee je van een gewone foto een kunstwerkje kunt maken. Een sfeervolle zwart-wit foto bijvoorbeeld, of een afbeelding waarbij de foto er uitziet alsof deze geschilderd.


En dan heb je nog alle mogelijke tools om presentaties, foto-albums en webfotogalerieën te maken. Kortom een zeer uitgebreid pakket dat alles bevat om thuis op een leuke manier met foto's in de weer te zijn.Photoshop Elements is te koop in de Fan Softwareshop.

Vergelijkbare artikelen