FANtv-nl-logo-mobile

Messenger Plus Live: Meer mogelijk met MSN

Messenger Plus! Live is een populaire gratis uitbreiding voor Live / MSN Messenger. Het voegt veel extra's aan het bekende chatprogramma toe.


In 2001 werd de eerste versie uitgebracht. Dat was toen nog een simpele uitbreiding op  MSN Messenger 3. Inmiddels zijn we 150 miljoen downloads en vele versies later.Hieronder vind je een overzicht van de extra mogelijkheden die het programma biedt:


Gegroepeerde Gesprekken
Voer je meerdere chats tegelijkertijd? Dan is het misschien wel handig om gesprekken te organiseren door alle losse chat vensters bij elkaar te bundelen tot één venster. Verticale tabs aan de linkerkant, normale tabs aan de bovenkant. Je kunt ook gegroepeerde gesprekken gebruiken voor een paar speciale gesprekken en dan de rest in normale gespreksvensters.


 Snelteksten
Moe van telkens hetzelfde tikken? De Messenger Plus biedt snelteksten en woordfilters: automatische aanpasbare berichten die verstuurt worden met een simpele sneltoets of commando, of automatisch tekst vervangen zodat je het kan gebruiken als aliassen en woordfilters.
 
Aangepaste Geluiden
Verstuur je eigen geluiden in een gesprek. Zowel jij als je gesprekspartner horen deze geluiden.


De geluiden kunnen gemaakt worden vanuit bestaande geluidsbestanden (zoals MP3s) of worden opgenomen worden met een microfoon. Je kunt ook gebruik maken van duizenden extra geluiden die op internet staan.
 
Kleuren, opmaak en commando's
Messenger Plus! geeft je de mogelijkheid om elke kleur die je maar wilt te kiezen voor de voorgrond- en achtergrondkleur van je tekst, en opmaak, zoals vetgedrukt, scheef, onderstreept en doorstreept. Ook kan je vrijwel alles van Messenger besturen via tekst commando's, de commando's lijken veel op die van IRC.
 
Persoonlijke Statussen
Maak persoonlijke afwezig of bezet statussen met een speciale virtuele status of zelfs een automatisch bericht. Stel een klok in die je status na een bepaalde tijd weer terug zet en sla je veel gebruikte persoonlijk statussen op.


Messenger Vergrendelen
Of het nu voor de veiligheid is op computers met meerdere gebruikers of om te zorgen dat je baas niet mee leest, met deze functie kan je met een simpele toetsencombinatie (of in het Plus! menu) je Messenger vergrendelen en verbergen uit je systeemvak, ook heb je de mogelijkheid om te vergrendelen met een wachtwoord en automatisch een bericht sturen aan de personen waarmee je aan het chatten was als je jouw Messenger plotseling vergrendelt en ontgrendelt (bijvoorbeeld als je baas/leraar/ouder opeens meekijkt).
 
Desktopcontacten
Vergelijkbaar met ICQ van vroeger, kun je de status van iedere contactpersoon die je maar wil op je desktop laten zien in de vorm van een klein scherm. Je kunt de schermpjes verslepen, berichten of links er naartoe sturen of bestanden er naartoe slepen om bestanden te verzenden.


HTML Logboeken
Met Messenger Plus! Live kan je logboeken bijhouden van al je gesprekken op een veel flexibelere manier dan Messenger zelf kan.


Emoticons en winks worden opgeslagen. Logboeken kunnen gesorteerd worden op contactpersoon en datum. En de layout van de logboeken is aan te passen.
 
Gebeurtenissenlogboek
Contactpersonen die inloggen en uitloggen, veranderingen in hun status, schermnaam, persoonlijke berichten. Alles kan bijgehouden worden en opgeslagen in een op XML gebaseerd bestand dat je in je webbrowser kan bekijken.


Je kunt ook het gebeurtenissenlogboek in het Plus! menu gebruiken om deze informatie direct op je scherm te zien, om bijvoorbeeld te kijken of een contactpersoon online was toen je even weg was, of wanneer ze voor het laatst hun status veranderden.
 
Contactbeheer
Bekijk eenvoudig statistieken van al je contactpersonen (laatste keer ingelogd, wanneer je ze voor het laatst gesproken hebt, enz.) en schoon je lijst op door oude personen en personen die meerdere keren in je lijst staan te verwijderen.
 
Multi-Messenger (draai meerdere Messengers tegelijk)
Je hoeft alleen maar een optie in de Messenger Plus! voorkeuren aan te zetten en je bent klaar om met meerdere Messenger accounts tegelijk in te loggen, alles werkt zoals het hoort en zonder Messengers bestanden te wijzigen.


Zelf de Messenger programmeren
Plus eindeloze uitbreidingen met de Scripting Architectuur
Messenger Plus! heeft zijn eigen scripting omgeving voor ontwikkelaars die hun eigen functies willen toevoegen aan Windows Live Messenger. Je kunt scripts downloaden of leren hoe je er zelf een maakt in de scripts sectie.


Kortom, veel uitbreidingen, waarvan je er als Messenger-gebruiker vast wel één of meerdere handig van pas vind komen. Geen probleem, want Messenger Plus! Live is geheel gratis.

Vergelijkbare artikelen