FANtv-nl-logo-mobile

Pinnacle Studio: Alles voor videobewerking

Als je je eigengemaakte video's op de computer wilt bewerken heb je daar goede sofware voor nodig. Pinnacle Studio is het meest populaire programma op dit gebied.


Eigenlijk is Pinnacle Studio geen programma, maar een familie van programma's, want onder deze naam worden drie pakketten verkocht: Pinnacle Studio, Pinnacle Studio Plus en Pinnacle Studio Ultimate.Studio, met een adviesprijs van 59 euro de goedkoopste van de drie, is ontwikkeld om videobewerking eenvoudig te maken voor beginners en voor mensen die naar meer functionaliteit zoeken dan zij met de vaak zeer beperkte gratis programma's krijgen. In een paar eenvoudige stappen kun je met deze software video's verfraaien en archiveren. Ook direct vanuit het programma publiceren op internet is een optie.    

Pinnacle Studio Plus bevat alle mogelijkheden van Pinnacle Studio en voegt daar vele geavanceerde bewerkings-, effect- en authoringsmogelijkheden aan toe.


De uitgebreide reeks functies bevat onder andere een complete werkwijze voor High Definition camera's, met native ondersteuning voor het bewerken van HDV en AVCHD videomateriaal en het branden in HD DVD formaat. Gebruikers kunnen hun films met een normale DVD brander uitvoeren op een standaard DVD schijfje in het HD DVD formaat en deze, afhankelijk van het gekozen formaat, afspelen op de nieuwste HD DVD spelers.


Pinnacle Studio Ultimate gaat weer een stapje verder. Deze biedt uiteraard de mogelijkheden van Studio Plus, maar voegt daar een hoogwaardige en professionele functies en effecten aan toe. Niet alleen op visueel gebeied, maar ook qua geluid. Ultimate is echt bedoeld voor de serieuze videoamateur die heel ver wil gaan bij het maken van zijn video's. Zelfs chroma Key effecten behoren tot de mogelijkheden.


Meer informatie over Pinnacle Studio, zoals de actuele prijs, vind je in de FAN Software Shop.


Vergelijkbare artikelen