FANtv-nl-logo-mobile

Ondertitels maken en aanpassen

SubMagic is een programma voor de echte perfectionist. Hiermee kun je de ondertitels van je gedownloade films op een eenvoudige manier aanpassen.

De meeste Nederlanders die een gedownloade film op hun computer bekijken hebben daar graag graag Nederlandse ondertitels bij. Helaas blijken de ondertitelbestanden die je op internet kunt vinden niet altijd even foutloos. Voor het eenmalig kijken van een film is dat vaak niet zo'n probleem. Maar wat voor de perfectionist die de films wil bewaren? Daarvoor is er het gratis programma SubMagic.

 

 

SubMagic is een uitgebreide ondertitel-editor die je de mogelijkheid geeft de ondertitelbestanden op een eenvoudige manier te bewerken. Daarin gaat het programma erg ver. Natuurlijk kun je spelfouten en kromme zinnen met de hand corrigeren, maar je kunt ook kleur, tekstgrootte en lettertype aanpassen. Met zoek en vervang consequent gemaakte fouten in één keer herstellen. Je kunt aangeven dat ondertitels nooit meer dan twee regels in beslag mogen nemen, en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Ook kun je met dit programma heel makkelijk zelf ondertitelbestanden aanmaken. Je voert deze in een apart venster in terwijl de film speelt. In het viewer-scherm zijn je ingetikte of aangepaste ondertitels meteen te zien.

Een handig programma voor de echte fanatieke filmverzamelaar. SubMagic is gedeeltelijk in het Nederlandse vertaald. Het is een kwestie van tijd voordat de hele interface vertaald is.

Tags: ondertiteling, speelfilm, gratis software