FANtv-nl-logo-mobile

Corel WordPerfect Lightning

Corel biedt gratis software aan voor het vastleggen van ideeën, informatie en afbeeldingen. Het is bedoelt als uitbreiding op de WP Suite, maar werkt ook zelfstandig.


Lightning kun je zien als software om losse informatie en gedachten te ordenen. Het is een pakket programma's dat bestaat uit vier onderdelen, Navigator, Viewer, Notes en Connector.Navigator
Navigator is het onderdeel dat het overzicht moet brengen. Het toont alle ingevoerde informatie in een boomstructuur. Gekoppelde informatie hangt samen als blaadjes aan een tak, en een klik op z'n blaadje opent het bestand (een tekst of een foto) in een apart venster.


Notes
Notes is een eenvoudige tekstverwerker waarin je snel je ideeen en aantekeningen kwijt kunt. Het kent eenvoudige tekstverwerkingsfuncties op het niveau WordPad, maar dan wel met de mogelijkheid afbeeldingen in je tekst op te nemen. Handig is de mogelijkheid screenshots te maken van andere programma's en toe te voegen in je aantekeningen. Heel handig als je een beschrijving of handleiding aan het maken bent van een programma of website.Viewer
De Viewer is bedoelt om documenten te bekijken en te printen. Deze module is een zware tegenvaller want alleen PDF, DOC (Word) en WPD (WordPerfect) bestanden kunnen worden bekeken. Zelfs het doodsimpele maar veelgebruikte TXT is geen optie.


Connector
Connector is in feite niets anders dan een aan het programma gekoppelde webmail. Als Ligning-gebruiker krijg je twee mailadressen, een agenda en 200 MB opslagruimte bij mailprovider Joyent. Wie zit er nu nog op weer een mailadres te wachten? Wat wel handig is: Je kunt je aantekeningen uit Lightning syngroniseren met de opslagruimte bij Joyent. Zo zijn deze ook elders beschikbaar.


Conclusie
Corel WordPerfect Lightning kan handig zijn mits je dusdanig veel informatie op je te verwerken hebt dat je daar graag wat meer overzicht in wilt hebben. De online synchronisatie kan dan ook bijzonder handig zijn.


Uitbreiding van Lightning met software om spreadsheets en presentaties te maken zit nog in de planning. Aangevuld met die functies, en met betere functies op het gebied van online samenwerken, zal Lightning een serieuze concurrent zijn voor Google's Doc & Spreadsheets. En daar is het Corel waarschijnlijk allemaal om te doen!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl