FANtv-nl-logo-mobile

Aantekeningen bij foto's plaatsen

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar soms is het ook handig om woorden bij een foto te plaatsen. FotoTagger is een gratis programma dat dit laatste doet.

Hiermee kun je een foto van tags (korte notities) voorzien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een klassefoto, waarbij je bij ieder kind de naam vermeld.Hoewel je in FotoTagger de kleur en opmaak van de notities helemaal kunt instellen zijn zijn die aantekeningen vaak niet mooi te zien. Het programma biedt daarom te mogelijkheid te switchen tussen een foto met aantekeningen en een foto zonder aantekeningen.

De makers van FotoTagger hopen dat hun techniek tot een foto-standaard uitgeroeid en dat ieder programma dat foto's toont de tags gaat ondersteunen. Vooralsnog is dat niet het geval, en het is zeer de vraag of deze wens ooit zal uitkomen. Vooralsnog ben je dus nog aangewezen op enkele alternatieven. De eerste is natuurlijk de foto's bekijken in FotoTagger, maar als je iemand anders de foto stuurt zal de meestal niet over dit programma beschikken.

Een tweede manier is via FotoTagger de foto's publiceren op Flickr of Blogger. Deze sites bieden de mogelijkheid tags te tonen, zodat de tags dan voor iedereen zichtbaar zijn. Wil je iemand de foto's mailen, en beschikt deze persoon niet over FotoTagger, dan zal je FotoTagger de tags keihard op de foto moeten laten plaatsen. De tags staan dan gewoon op de foto zelf dus iedereen kan ze zien. het programma biedt verschillende opties (bijvoorbeeld transparantie) waardoor dit wat minder lelijk wordt.Een vierde oplossing komt in een volgende versie van FotoTagger beschikbaar. Als gebruikers kun je dan de foto in een html-code laten bewaren. in feite zijn dit dan twee foto's (één met en één zonder tags) en een html-pagina op te switchen. Je kan dit deze pagina en foto's dan aan iedereen toesturen of op internet plaatsen. 
 
Naast de informatie in beeld kun je de tags ook gebruiken om je foto's te documenteren. Je kunt zoeken op de teksten die je in de tags gebruikt hebt en zodoende foto's en groepen foto's snel vinden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl