FANtv-nl-logo-mobile

ZoHo Writer nu ook offline te gebruiken

Een online tekstverwerker die je ook zonder internetverbinding kunt gebruiken. Het is mogelijk met ZoHo Witer in combiantie met Google Gears.    

Bij Zoho timmeren ze flink aan de weg. Hun online Office pakket begint een steeds serieuzer alternatief voor MS Office te worden. De tekstverwerker van deze suite heeft een nieuwe interessante functie gekregen, als eerste van de ZoHo-appicaties is de ZoHo Writer nu ook zonder internet te gebruiken. Je kunt als laptopgebruiker je online getypte teksten dus ook in de trein of auto raadplegen.


Vooralsnog gaat het alleen nog om offline lezen. Binnen enkele weken wil Zoho de applicatie dusdanig aangepast hebben dat het ook mogelijk is om zonder internetverbinding de teksten te bewerken.


ZoHo gebruikt voor dit alles Google Gears. Een programma dat Google openbaar beschikbaar heeft gesteld, en waarmee webapplicaties offline toegankelijk gemaakt kunnen worden. Opmerkelijk detail: Google is met zijn online officepakket Google Docs & Spreadsheets de grootste concurrent van ZoHo.


Hoe alles in zijn werk gaat kun je heel duidelijk zien in de video.

Vergelijkbare artikelen