FANtv-nl-logo-mobile

Gratis online versie van Photoshop

 

Onder de naam Photoshop Express heeft Adobe een gratis online versie van het populaire fotobewerkingsprogramma Photoshop op internet gezet.

Photoshop Express is een flash-applicatie die geheel in de browser draait. Adobe wil met het online programma mensen met Photoshop kennis laten maken, in de hoop dat deze een betaalde versie van Photoshop zullen aanschaffen. Want natuurlijk bevat de online variant lang niet alle functies.De 17 filters waarover Photoshop Express bij introductie beschikt zijn vooral bedoelt voor gebruikers die weinig eisen stellen. Je kunt rode ogen bijwerken, resizen, een foto omzetten naar een zwart/wit afbeelding, en meer van dit soort basis functionaliteiten. Veel meer mogelijkheden dan Picasa of andere gratis foto-bewerkers biedt Photoshop Express dus niet. Ook het werken met lagen (zo kenmerkend voor Photoshop) zijn niet aanwezig in de gratis versie.

Gebruiker van de software krijgt tevens de beschikking over 2 GB webruimte om zijn bewerkte foto's op te slaan.

Om de kosten van de ontwikkeling en het online beschikbaar stellen te dekken is Photshop Express voorzien van reclame.


Let op! Bij het inschrijven op de Photoshop Express website dien je wel op te geven dat je in Amerika woont. Anders krijg je geen toegang tot de beta-versie van het programma.

 

Vergelijkbare artikelen