FANtv-nl-logo-mobile

Libra: Al je verzamelingen in kaart

Libra is software om je verzameling boeken, cd's, films, games e.d. in kaart te brengen. Daarbij kun je een webcam als barcodescanner gebruiken.Beschik je over een webcam, dan zal je weinig hoeven in te voeren. Richt deze camera op de barcode en Libra zoekt alle informatie zelf op internet op. Met name de website van Amazon wordt daarbij gebruikt.
Komt het boek, dvd, cd of game daar in het aanbod voor, dan plaatst Libra alle relevante gegevens in je eigen database. Ook importeren vanuit bijvoorbeeld Excel is via plugins mogelijk.


Via een SQL Database engine kun je razendsnel je verzameling doorzoeken, en daar heel gerichte zoekopdrachten op loslaten, zelfs in (Engelse) spreektaal. Wat te denken van de zoekopdracht: "show me all the books & DVD's tagged with 'fiction' and 'kid's stuff' that are not on loan".

    


Verder kun je registreren wat je aan wie uitleent en je kunt de items in je verzameling op een fraaie manier uitprinten, met foto's en afbeeldingen. Zo kun je een catalogus van je eigen verzameling op papier zetten.    

Maar niet alleen op papier. Via een export-functie publiceer je je catalogus op internet zodat vrienden en bekenden deze kunnen bekijken en kunnen doorzoeken


Libra is een bijzonder handig programma voor verzamelaars, met een prachtige vormgeving en heel handige invoer- en uitvoer-functies.


Libra is hier gratis te downloaden.


Vergelijkbare artikelen