FANtv-nl-logo-mobile

PeaZip. Alles in en uitpakken

Met PeaZip kun je alle gecomprimeerde bestanden uitpakken, in welk formaat dan ook. Ook kun je archieven in 11 bestandsformaten maken.


Vroeger had je het met het ZIP compressieformaat wel gehad. Maar tegenwoordig zijn er talloze technieken om bestanden samen te voegen, ieder met een eigen formaat. Zo ontvang je via mails en downloads heel wat verschillende soorten gecomprimeerde bestanden. ZIP, maar ook 7Z, ACE, ARJ, CAB, RAR, ISO of een meer exotisch formaat.


Het is vervelend als je voor het uitpakken van ieder formaat een andere (de)compressieprogramma moet installeren. Gelukkig zijn er programma's die gespecialiseerd zijn in het in- en uitpakken van zoveel mogelijk verschillende compressie-archieven. Zipgenius bijvoorbeeld, maar ook PeaZip.



PeaZip ondersteunt 26 verschillende compressietechnieken. 26 verschillende bestandssoorten (zeg maar "allen") kun je er mee uitpakken. Daarnaast kun je zelf de bestanden in 11 verschillende bestandsformaten inpakken.


Je kunt met de software makkelijk door de archieven (de gecomprimeerde bestanden) browsen. En ook het comprimeren gaat makkelijk. Je kunt de compressie-opdrachten op tal van manieren instellen, wat bijvoorbeeld bij het maken van backups erg handig is. 


Kortom, zet dit programma op je computer en je hebt verder geen compressie-software meer nodig.

Vergelijkbare artikelen