FANtv-nl-logo-mobile

Mac OS X Leopard op de PC

Het Mac OS X Leopard kan ook op de pc worden gedraaid. Hackers hadden één dag nodig om dit voor elkaar te krijgen. Lees hier hoe het werkt.Mac OS X Leopard draait ook via de hack (nog) niet op alle pc's. Voorlopig worden alleen pc's met een Intel-processor met minimaal sse3. Ook niet alle randapparatuur is werkend te krijgen. Er wordt ook aangeraden een goede backup van de pc te maken voor je van start gaat, want helemaal zonder gevaar is het niet. De hackers van de OSx86 groep die de hack hebben geschreven willen binnenkort een betere en gebruiksvriendelijkere versie uitbrengen.


Basis van de installatie is een dvd-image die via internet te downloaden is. De personen die Leopard op hun pc willen installeren kunnen via sites als demonoid.com een torrent van deze download vinden. Deze image branden ze vervolgens op een single layer dvd-r.


Verder is voor de hack een usb-stick nodig die met FAT32 is geformateerd. Hierop worden bestanden geplaatst die na de installatie van het besturingssysteem nodig zijn om het geheel werkend te krijgen.


Een handleiding van de complete installatie is hier te vinden.

Vergelijkbare artikelen