FANtv-nl-logo-mobile

Windows Live Fotogallerij

Microsoft komt met een hele reeks nieuwe programma's onder het Windows Live label. Hieronder een handige tool om foto's te beheren en online te publiceren.


Van Windows Live Fotogalerij is inmiddels een beta-versie te downloaden. Deze software maakt het publiceren en mailen van foto's eenvoudig. Met één opdracht publiceer je foto's bijvoorbeeld op Flickr of Windows Live Spaces. Ook is het met Windows Live Fotogalerij heel eenvoudig om een dia-show te maken, en om een foto als screensaver te gebruiken.Daarnaast biedt Windows Live Fotogallerij gereedschap op je foto's te beheren, te sorteren en te zoeken. Voor dat laatste kun je bijvoorbeeld tags aan de foto's koppelen, zodat je ze later snel kunt terugvinden. Ook kun je bijschriften plaatsen.


En tenslotte zijn eenvoudige fotobewerkingsfuncties aanwezig. Kleur en belichting zijn aan te passen, de foto's kunnen worden bijgesneden en rode ogen kunnen weggewerkt worden.


Met Windows Live Fotogallerij komt Microsoft met een programma dat de strijd aan moet gaan met het populaire Picasa van Google. Een nuttige toevoeging aan de Windows Live suite.

Vergelijkbare artikelen