FANtv-nl-logo-mobile

Een PDF bestand maken met PDF Creator

Er is veel software waarmee je snel en eenvoudig PDF bestanden kunt maken. Het gratis programma PDF Creator is één van de beste.

Als je iemand een opgemaakt bestand stuurt, met naast tekst ook foto's en eventueel grafieken, kun je dat het beste in PDF-formaat doen. PDF is het enige bestandsformaat waarbij je zeker weet dat de ontvanger deze net zo op zijn scherm en printer krijgt als jij bedoelt hebt.

Deze PDF bestanden maken is niet moeilijk. Hiervoor kun je het gratis programma PDF Creator gebruiken. Deze werkt als een virtuele printer. PDF Creator voegt een (nep-)printer aan je lijst met printers toe. Als je een printopdracht naar deze printer stuurt wordt deze niet afgedrukt, maar komt het printje in een PDF-bestand terecht. Dat bestand ziet er precies zo uit als op papier.

 

 

Omdat je uit ieder programma kunt printen, kun je ook vanuit ieder programma een PDF maken. Bovendien kun je met PDF Creator een aantal van deze printopdrachten bundelen tot één PDF-bestand.

PDF Creator is vrije software (open source) en dient daardoor geen commercieel doel. Dit heeft als voordeel dat het geen reclameboodschap in de PDF-bestanden plaatst zoals veel andere gratis PDF-makers wel doen.  Ook kun je met dit programma veel meer instellen dan gebruikelijk.

Er wordt een taalbestand meegeleverd waardoor de interface van PDF Creator ook in het Nederlands beschikbaar is.

Tags: gratis software, PDF,