FANtv-nl-logo-mobile

MusicCube

Met MusikCube kun je de muziek rippen, afspelen en beheren. Een programma met de voordelen van iTunes, maar niet de nadelen.


MusikCube wordt vaak vergeleken met Apple's iTunes. Niet verwonderlijk want zowel het uiterlijk als de bediening lijkt sterk op dat van iTunes. Het is duidelijk dat de makers zich sterk door het Apple-programma hebben laten inspirereren, en een open source Windows kloon van iTunes hebben gemaakt.Maar dat hebben ze dan wel beter gedaan, want MusikCube is duidelijk sneller dan het grote voorbeeld. Het start veel sneller op, en ook tijdens het werken met het programma gaat alles een stuk sneller. Dit komt deels omdat alle overbodige eye candy is weggelaten. Bij dit programma geen skins of visueel spectakel. Maar welke gebruiker zit daar op te wachten?


Afspeellijsten maken is een sterk punt van MusikCube. Je kunt per nummer waarden toekennen aan bijvoorbeeld genre en stemming. vervolgens kan het programma op een later moment automatisch een afspeellijst samenstellen aan de hand van je stemming van dat moment.

Vergelijkbare artikelen