FANtv-nl-logo-mobile

XP Service pack 3

Service Pack 3 gaat "het oude" XP een stuk sneller maken. Test wijzen een snelheidswinst van tien procent uit.


Voor het eerste kwartaal van 2008 staat de langverwachte derde XP servicepack gepland. Deze zal voornamelijk bestaan uit foutcorrecties en extra beveiligingsmogelijkheden, maar ook iets wat veel XP-gebruikers zal aanspreken: een niet geringe snelheidsverbetering.
    

Het pakket OfficeBench werd op een testversie van XP Servicepack 3 losgelaten, en hieruit bleek dat door het installeren van het servicepack een snelheidswinst van tien procent behaalt wordt. Hiermee is XP twee keer zo snel als zijn opvolger Vista.


Basis van het servicepack zijn ruim de 1.000 patches en fixes die sinds het uitgeven van Servicepack 3 zijn uitgebracht. Dit is dan ook alweer drie jaar geleden. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het verbeteren van de beveiliging. Meerdere beveiligingsonderdelen van Vista worden via het servicepack in XP opgenomen. Zo kunnen netwerkbeheerders via de Network Access Protection (NAP) instellen dat de pc's alleen op het netwerk mogen als deze voorzien zijn van de meest recente patches.


Als het servicepack beschikbaar komt is deze door alle Windows XP gebruikers gratis te downloaden.

Vergelijkbare artikelen