FANtv-nl-logo-mobile

Spicebird. Mailen, chatten, agenda en rss

Mailen, chatten, je agenda en takenlijst beheren, het nieuws volgen via rss-feeds. Het kan allemaal met Spicebird.

Synovel Technologies een kleine softwareontwikkelaar uit India biedt een interessant veelzijdig programma aan dat is gebaseerd op het mailprogramma Thunderbird van Mozilla. Met Spicebird kun je echter veel meer dan alleen maar mailen. Het is ook een rss-reader, een chatprogramma, een programma voor taakbeheer en een agenda.

 

 

Het voordeel van één programma voor deze verschillende functies is dat de onderdelen goed samenwerken. Zo kun je chatten met iemand die je een mail stuurt (via de ingebouwde Jabber-client) en razendsnel een agendapunt maken vanuit een e-mail. Via tabbladen switch je makkelijk van het ene naar het andere venster.

Via applets kun je de de mogelijkheden nog verder uitbreiden. Bijvoorbeeld met klokken, rss-feeds en verschillende mailboxen.

De makers hebben grote plannen met Spicebird. Het aantal functies zal in de toekomst sterk uitgebreid worden. Het moet bijvoorbeeld mogelijk worden om via de mail-functie een weblog bij te werken, er moet een contentmanagementsysteem ingebouwd worden om een website te beheren, en er moet een koppeling met Exchange komen.

 

 

Kortom Spicebird moet een alles in één programma voor het web worden. Vreemd genoeg ontbreekt het belangrijkste onderdeel daarvoor, de browser, nog aan het verlanglijstje.

Tags: gratis software, chatten, mailen