FANtv-nl-logo-mobile

Universal Viewer

De Universal Viewer is een handig hulpprogramma waarmee je even snel een bestand kunt bekijken.

Het programma kan vooral als je een bestand van een onbekend formaat binnenkrijgt. Goede kans dat je het met UV Universal Viewer Free kunt bekijken of beluisteren, want het programma kan overweg met heel veel formaten. Door extra plugins te installeren is er zelfs nog meer mogelijk. Zo is er een gratis plugin voor Microsoft Office die je via Universal Viewer Word en Excel bestanden laat lezen, ook al heb je geen Office op je PC.De Universal Viewer is via de rechtermuisknop in Windows op te roepen en dus altijd beschikbaar als je eens een bestand wilt gebruiken
 
Windows 7 en Vista gebruikers zullen dit programma niet direct nodig hebben, daar heb je immers een preview-functie tot je beschikking, maar het is een zeer nuttige toevoeging voor XP.

Freeware of shareware
Zoals bij zoveel gratis software zijn er van de Universal Viewer twee versies beschikbaar. Een basis-versie die gratis is en een uitgebreidere versie waarvoor 20 dollar betaald moet worden. Als je hem wilt blijven gebruiken tenminste.


De betaalde versie, de Universal Viewer Pro, heeft niet veel belangrijke extra's. Deze bevinden zich vooral op het gebied van het beheer van de bestanden, direct vanuit de viewer. Je kunt bestanden hernoemen, verplaatsen en kopieeren. Ook kun je beter zoeken en heb je een navigatiescherm tot je beschikking. Je kunt deze Pro versie 15 dagen proberen, en dan pas beslissen of je voor deze extra's wilt betalen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl