FANtv-nl-logo-mobile

HDCleaner, voor het opruimen van de harde schijf

We zweren we al jaren bij CCleaner voor het opschonen van onze harde schijf. Maar dat betekent niet dat we niet openstaan voor een ander programma. We keken daarom eens naar HDCleaner.

Evenals CCleaner is HDCleaner een gratis programma dat je harde schijf op de meest uiteenlopende manieren kan opschonen. Een nuttige taak want een schone schijf maar je pc sneller, en je loopt minder kans geconfronteerd te worden met foutmeldingen.

HDCleaner scant op een slimme manier je harde schijf. Dat doet het zelfstandige manier, waarbij je als gebruiker geen lastige vragen krijgt over systeembestanden en bestandstypen. Eenvoud voor de gebruiker is een sterk punt van deze opruimer.

 

 

Cookies, browsergeschiedenis, lijsten met verwijzingen naar recent geopende bestanden, ze worden allemaal verwijderd, en dat blijkt in de praktijk - vooral de eerste keer - heel veel extra schijfruimte op te leveren. Ook het Windows register kan zo van alle overbodige rommel worden ontdaan. Enige risico is daarbij altijd aanwezig, maar je kunt HDCleaner zo instellen dat hij eerst een backup maakt. Deze kun je altijd terugzetten als het mis gaat.

Wij blijven nog even CCleaner gebruiken. Niet dat HDCleaner de minder is, maar echte meerwaarde zien we ook niet. Dat neemt niet weg dat het programma een uitstekend alternatief is, bijvoorbeeld voor wie minder van CCleaner gecharmeerd is.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl