FANtv-nl-logo-mobile

Skype 4.0 beta

Een geheel nieuwe versie van Skype is als beta te downloaden. Het programma is sterk aangepast, en videotelefonie is duidelijk belangrijker geworden.


Dat is geen toeval, want beeldbellen via de computer zit enorm in de lift. Volgens Skype wordt nu al een kwart van de gesprekken via de webcam gevoerd.


Videogesprekken kunnen in Skype 4.0 in hogere kwaliteit, beeldvullend, worden getoond. Ook kan de gebruiker veel meer met het videoscherm. Deze kan worden vergroot, verkleind en worden verplaatst. Via één klik kan er naast het videobeeld een tekstvenster worden geopend. Dit is handig om er tijdens een gesprek aanvullende informatie in te plakken.Helemaal nieuw is de koppeling met de adresboeken van Outlook, Outlook Express, Live Hotmail en Yahoo Mail. Skype gebruikers kunnen vanuit Skype 4.0 zoeken naar deze personen, en ze uitnodigen voor een gesprek.


Ook zijn er veel aanpassingen die niet zichtbaar zijn. De nieuwe Skype vraagt bijvoorbeeld minder van de verbindingssnelheid. 6 Kbps is al genoeg voor een videoconversatie! Tenminste als je genoegen neemt met een lage kwaliteit. Voor een gesprek met video in hoge kwaliteit op een vol scherm is 90 Kbps nodig. Een andere onzichtbare verbetering is de ondersteuning van webcams en headsets, deze worden beter herkend door de nieuwe software. Ook  krijg je tips om de beeld- en geluidskwaliteit te verbeteren.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl