FANtv-nl-logo-mobile

Gratis TrueSpace 3D tekensoftware

TrueSpace is een 3D-tekenprogramma waarvoor je vroeger 375 dollar moest betalen. Tegenwoordig is deze software echter gratis.

 

 

TrueSpace is een computerprogramma voor maken van 3D computer graphics. Het programma kan 3D voorwerpen maken, maar ook een afbeelding renderen en 3D computeranimaties maken. Het pakket is ontwikkeld en jarenlang uitgebracht door Caligari, een ontwikkelaar van 3D software. De eerste versie van het programma stamt al uit de jaren tachtig van de vorige eeuw.

 

 

Begin 2008 werd Caligari overgenomen door Microsoft. Dat bedrijf wil de TrueSpace software inzetten om Virtual Earth te promoten en te ontwikkelen. Iedereen kan TrueSpace gebruiken om 3D modellen van gebouwen en dergelijke te maken om deze aan Virtual Earth en Live Search Maps toe te voegen. (Maar natuurlijk kun je het programma ook voor heel andere 3D toepassingen gebruiken).

 

 

Microsoft volgt hiermee het voorbeeld van Google wat exact hetzelfde deed om gebruikers 3D content aan Google Earth toe te laten voegen. Google biedt daarvoor het programma Google Sketchup gratis aan. TrueSpace is echter vele malen beter en veelzijdiger.

 

 

Met TrueSpace kun je bijvoorbeeld ook modellen gebruiken die in peperdure professionele programma's als AutoCad en WaveFront zijn gemaakt.


TrueSpace wordt niet meer ontwikkeld en ontwikkelaar Calgari bestaat ook niet meer. De laatste versie van TrueSpace kan wel hier gratis worden gedownload

 

Tags: gratis software, tekenen