FANtv-nl-logo-mobile

Google Chrome browser

Google is vrij plotseling met een eigen browser op de proppen gekomen. Chrome moet het web sneller, eenvoudiger en veiliger maken.


 De Google Chrome browser heeft het minimalistische maar functionele ontwerp dat we van Google gewend zijn.Via de adresbalk kun je zowel zoekopdrachten geven als webpagina's opvragen. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van tabbladen. Bij het openen van een nieuw tabblad krijg je je favoriete websites als thumbnail te zien. Dit principe is al vaker door (minder bekende) browsers gebruikt maar nooit een succes geworden. De kale layout van Chrome leent zich echter bijzonder goed voor het gebruik van miniaturen. Er kunnen veel afbeeldingen van sites op één venster getoond worden, en deze zijn goed herkenbaar.


Het gebruik van tabs moet niet alleen het gebruiksgemak verhogen, maar ook zorgen voor een betere stabliteit. Volgens Google loopt alleen het betreffende tabblad vast als de browser door toedoen van een website crasht, en kan er op de andere sites verder gewerkt worden. Dit is inderdaad meestal het geval, maar soms gaat het toch echt helemaal mis. Een speciale pagina van de website Evilfingers.com toont dit aan.


Ook de beloofde veiligheid kreeg al na één dag na introductie van Google Chrome een knauw, toen er een ernstigere bug werd aangetoond. Door zowel bekende gaten in het Webkit platform als in Java te misbruiken kan er via een bezochte website een programma opgestart worden. In het ongunstigste geval is dit spyware of een programma om toegang tot de computer te verkrijgen. Op deze pagina wordt dit gedemonstreerd. Het onschuldige Notpad wordt via een script opgestart vanuit de browser.


Het grootste voordeel van Google Chrome is op het eerste gezicht de snelheid, die merkbaar hoger ligt dan bij andere browsers.

Vergelijkbare artikelen