FANtv-nl-logo-mobile

SoftPerfect File Recovery

Het overkomt iedereen wel eens. Per ongeluk wis je een bestand of map die helemaal niet gewist had mogen worden. Het hoeft echter geen ramp te zijn.


Want meestal kun je zo'n bestand nog wel uit de Windows-prullenbak opvissen. Maar wat als je deze ook al geleegd hebt? Paniek??? Nee, ook dan is het bestand vaak nog te redden.


Als je een bestand verwijderd maakt Windows deze onzichtbaar, waardoor het lijkt of hij gewist is. Het bestand verdwijnt echt pas echt van je schijf als de ruimte voor een "echt" bestand nodig is. Dat kan soms heel lang duren. Hoelang? Dat hangt vooral af van hoe intensief de schrijf beschreven wordt en hoe vol hij is.


Met een recoveryprogramma kun je deze nog niet echt gewiste bestanden terughalen. Deze software speurt een schijf af op de aanwezigheid van gewiste bestanden die toch nog aanwezig zijn. Deze bestanden worden in een lijst gepresenteerd, en als gebruiker kun je in deze lijst aanvinken welke bestanden je terug wilt zetten, en je geeft de locatie op waarje dat wilt doen. Je kunt dan het beste kiezen voor een andere schijf. Dat is het meest veilig omdat je zo min mogelijk moet schrijven naar de schijf waarop de te recoveren data staat. Iedere schrijfactie kan immers een per ongeluk gewist bestand overschrijven.


SoftPerfect File Recovery
SoftPerfect File Recovery is zo'n recovery programma. Het is een gratis programma dat bestanden van harde schijven, floppies, usb-sticks, geheugenkaartjes en andere opslagmedia kan terughalen. Het support belangrijke bestandssystemen als FAT12, FAT16, FAT32, NTFS en NTFS5, en heeft geen moeite met compressie en encryptie.Het programma is daarmee veelzijdiger dan zijn meeste concurrenten en heeft nog enkele andere voordelen. Het werkt zonder installatie en eventueel vanaf een usb-stick. Ook dat kan handig zijn, want het is erg vervelend als je door het installeren van het programma het bestand dat je wilt redden juist wist.


Ook is SoftPerfect File Recovery eenvoudig in het gebruik en werkt het met alle Windows-versies waaronder Vista.

Vergelijkbare artikelen